Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Deze 100 artsen zijn LHBTI-vriendelijk

21 January 2019 -

Misschien ken je ze wel van de Canal Parade waar ze afgelopen jaar in doktersjas-en-al voor het eerst aan meededen: RozeinWit. De stichting is maart 2018 opgericht en heeft nu al een lijst bekend gemaakt met circa honderd artsen die zich profileren als ‘LHBTI-friendly’ zorgverleners.

Door zich op te geven en het tekenen van de Statement LHBTI+ vriendelijke artsen, opgesteld door het bestuur van RozeinWit, verzekeren de artsen onder andere dat ze openstaan voor diversiteit en zich willen inzetten voor het normaliseren ervan. Ook willen ze hiermee het belang tonen van zichtbaarheid en openheid.

Dit staat echter los van de geaardheid van de zorgverleners zelf en de speciale expertises van artsen, benadrukt bestuurslid en longarts Karin Pool tegenover het tijdschrift Medisch Contact. Het eerste doel is volgens haar om de zichtbaarheid te vergroten van artsen die LHBTI-vriendelijk zijn. In het verlengde daarvan is het de bedoeling om in elk ziekenhuis ambassadeurs te plaatsen. Hiermee moeten nieuwe initiatieven gestimuleerd worden. Verder moet er volgens Pool een overzicht komen van artsen die speciale kennis, ervaring of expertise hebben met gezondheidskwesties die voorkomen bij LHBTI-ers om het doorverwijzen te vergemakkelijken.

[Beeld en omslag: Stichting RozeinWit]

RozeinWit als idee is ontstaan tijdens een buitenlandscongres van longartsen in mei 2016. 20 maart 2018 is de RozeinWit uiteindelijk als stichting opgericht door (links, vanaf beneden) de longartsen Chris Rikers, Karin Pool en Geert Rootmensen. Zij vormen samen coassistenten René de Vries en Megan Engels (rechts) het vijfkoppige bestuur van RozeinWit.

De stichting staat voor meer zichtbaarheid van LHBTI+-ers in de zorgsector en richt zich niet alleen op artsen, maar ook artsen in opleiding, specialisten, tandartsen, apothekers en andere zorgverleners. Om de stichting RozeinWit in één keer op de kaart te zetten, hebben zij vorig jaar ook meteen voor het eerst in de geschiedenis van de Canal Parade van de Amsterdam Pride met een boot vol artsen meegedaan en het was een groots succes!

Dus, zoek je een arts bij jou in de regio, wil je de volledige lijst zien of ben je zorgverlener en wil je je juist aanmelden? Ga dan naar de site van RozeinWit!

[Foto: Peter van der Wal fotografie]
Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , ,