Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kinderwens – Speeddate – Eerste baby!

7 October 2014 -

Meer dan Gewenst - COC Amsterdam

Speeddaten voor homostellen, lesbische stellen en singles om je kinderwens te vervullen? Dat kan alleen in Nederland! Deze speeddate is inmiddels razend populair. De eerste speeddate-baby heeft inmiddels het levenslicht gezien. Een single vrouw en homostel leerden elkaar kennen op een kinderwens-speeddate bij Meer dan Gewenst en zijn nu moeder en vaders!

De eerstvolgende speeddate is op 7 november in Amsterdam.

Steeds meer homo’s en lesbo’s hebben een kinderwens. Invulling geven aan die wens is een stuk complexer vergeleken met hetero’s. Veel roze wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een wensouder van het andere geslacht om zo’n spannend traject mee te bewandelen? Stichting Meer dan Gewenst organiseert daarom een speeddate avond waar wensvaders, wensmoeders en donoren elkaar kunnen ontmoeten.

‘De belangstelling voor onze activiteiten is de laatste tijd enorm toegenomen. We zien steeds vaker dat homostellen bijvoorbeeld met een alleenstaande heterovrouw gezamenlijk kiezen voor kinderen. Maar veel wensouders vinden het zeer lastig om een wensouder van het andere geslacht te vinden,’ zegt Sara Coster, bestuurslid van Meer dan Gewenst en auteur van het bekende ervaringsboek “de wens en de vaders”.
‘Via de website van Meer dan Gewenst kunnen wensouders oproepjes plaatsen om een donor of co-ouder te vinden. Toch is er veel behoefte aan een speeddate, omdat de eerste, persoonlijke indruk zoveel meer zegt dan een mailtje.’

Tijdens deze speciale speeddate kunnen wensouders elkaar ontmoeten en leren kennen in korte gesprekken. De avond is specifiek bedoeld voor alle wensmoeders, wensvaders en donoren die een gezin willen met een roze tintje en kiezen voor co-ouderschap of een donor.

Stichting Meer dan Gewenst

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor homoseksuele en lesbische ouders en wensouders. Zij organiseert o.a. bijeenkomsten voor wensouders, maar ook speelmiddagen voor kinderen met roze ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op www.meerdangewenst.nl.

Praktische informatie speeddate

Datum: vrijdagavond 7 november 2014 van 20:00 – 22:00 uur. Aanmelden en andere info via www.meerdangewenst.nl

Categorie:
Amsterdam
Tags:
, , ,