Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

‘Poz&Proud heeft veiligste boot’

30 July 2014 -

Poz&Proud HVNPoz&Proud, de homosectie van de Hiv Vereniging Nederland, claimt op 2 augustus tijdens de Canal Parade de veiligste boot te hebben. De mannen (en vrouwen) aan boord zullen zich namelijk presenteren als ‘The Undetectables’: een verwijzing naar het medische feit dat behandeling van hiv al snel leidt tot een ondetecteerbaar laag niveau van het virus.

In Nederland bestaan nog steeds veel misverstanden over hiv, met onnodig stigma als gevolg. Wat veel mensen, ook binnen de homoscene, niet weten is dat door het trouw slikken van medicijnen de kans op overdracht van hiv feitelijk tot nul kan worden gereduceerd. Dit betekent dat hiv-positieven in dat geval veel veiliger zijn om mee te vrijen dan mannen en vrouwen die zich niet hebben laten testen en dus onbekend zijn met hun hiv-status, met alle risico’s van dien.

Elk jaar komen er in Nederland circa 1.100 nieuwe hiv-diagnoses bij. Naar schatting lopen er zo’n 7.000 mensen in ons land rond die niet weten (of niet willen weten) dat ze hiv-positief zijn. Een lagere testdrempel kan dit aantal verminderen. Daarvoor is het wel belangrijk dat mensen hun angst over hiv verliezen: het is tegenwoordig niet meer dan een chronische aandoening, die een goede kwaliteit van leven niet in de weg hoeft te staan en waarmee je geen risico bent voor seksuele partners. Mits je trouw je medicijnen slikt.

Poz&Proud wil tijdens de Canal Parade op een speelse en prikkelende manier reageren op het onnodige stigma rondom hiv. “Slik je pillen en slaat de behandeling aan, dan is er niks aan de hand”, zo luidt de boodschap. Sterker nog: je kan beter vrijen met iemand die hiv-positief is en daarvoor medicatie neemt, dan met iemand die zich niet of nauwelijks laat testen. Naast deze belangrijke boodschap wil Poz&Proud ook met de zichtbaarheid van hiv-positieven tijdens de Canal Parade een statement maken.

Categorie:
Amsterdam, Gay Pride, HIV
Tags: