Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Update kinderwens Michel & Eise

20 November 2014 -

Kinderwens Michel en EiseIn augustus publiceerden wij het aangrijpende verhaal over Michel en Eise die een kinderwens en een draagmoeder hebben, maar door verschillende klinieken geweigerd werden voor een behandeling. Na een eerste rechtszaak tegen Behandelcentrum Geertgen gaan ze morgen ze een tweede rechtszaak aan, ditmaal tegen het VUmc. Ondertussen is er ook goed nieuws: een gynaecoloog overweegt hen de IVF-behandeling te geven.

Klinieken en ziekenhuizen verrichten wel eicelbevruchting en terugplaatsing middels IVF, maar het homokoppel Michel en Eise kregen bij verschillende klinieken niets anders dan “nee” te horen. Ze voelen zich gediscrimineerd; omdat zij geen vrouw zijn en/of geen baarmoeder hebben worden zij niet geholpen. Michel en Eise stellen in hun rechtszaken dat Behandelcentrum Geertgen en het VUmc indirect verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van hun homoseksuele geaardheid door hen een IVF- behandeling te weigeren.

Ondertussen heeft het koppel een gynaecoloog gevonden die die mening deelt. Hij belde Michel op 11 november naar aanleiding van een aangetekende brief aan zijn adres.  “Ik heb uw brief gelezen. Heel duidelijk…..heel mooi en ongelooflijk dat u niet geholpen wordt! Ik wil u deze behandeling graag geven, ik zie niet in waarom niet. Hier wil ik me dan ook hard voor maken. Ik vind dat u net zo veel recht heeft op deze behandeling als een ieder ander,” zei hij.

De uitspraak van beide rechtszaken zal plaatsvinden op dezelfde dag, uiterlijk binnen acht weken. De gynaecoloog bespreekt op 26 november met zijn hele team van artsen en juristen het verhaal van Michel en Eise en neemt daarna contact op.

Zodra er meer nieuws bekend is over deze zaak zullen wij uiteraard weer een update uitdoen.

Meer info: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008201733407&fref=ts

Categorie:
Amsterdam
Tags: