Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Update: Manifestatie Museumplein zondag 25 augustus

24 August 2013 -

To Russia with LoveOp Facebook worden veel vragen gesteld over de manifestatie To Russia With Love die COC Nederland en Pride United komende zondag op het Museumplein in Amsterdam organiseren. Die vragen en opmerkingen willen we hieronder van een antwoord voorzien.

De manifestatie heeft twee duidelijke boodschappen.

1. We laten de Russische regering weten dat wij niet gediend zijn van een gala concert over ‘schoonheid en diversiteit’ van de Russische cultuur, als zij in eigen land die diversiteit juist de kop indrukken. Wij weten al dat bij de Russische autoriteiten tot hun ongenoegen het aanstaande protest al luid en duidelijk is doorgekomen.”

2. We laten onze broeders en zusters in Rusland weten dat wij zien wat er in hun land gebeurt, dat zij niet alleen zijn en dat wij iedere gelegenheid zullen aangrijpen om hun regering aan te spreken op de verantwoordelijkheid die zij heeft om hun eigen burgers te beschermen tegen discriminatie en geweld.

Net als iedereen zijn het COC en Pride United ontzettend kwaad over wat er in Rusland gebeurt. Het is afschuwelijk dat er jacht wordt gemaakt op mannen, vrouwen en transgenders. Bij het zien van die mensonterende beelden draait onze maag zich om.

Maar bij alles wat wij doen hanteren wij het principe, de gouden regel: ‘DO NOT HARM’.

Dit betekent zondag dat we het Russische galaconcert niet gaan verstoren.

Onze zusterorganisaties in Rusland hebben hier overigens zelf op aangedrongen. Daar luisteren wij naar. Lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders worden door homo/transfobe elementen in de Russische samenleving aangevallen omdat zij een bedreiging zouden vormen voor de Russische cultuur en traditionele waarden. Televisiebeelden van boze homo’s en lesbo’s in het veilige Nederland die een Russisch cultureel festival verstoren versterken dit beeld. Dat roept extra agressie op tegen de homo’s en lesbo’s in Rusland. Dat willen wij niet.

Zondag kapen we dus het Russische galaconcert met een eigen voorprogramma vanaf zes uur. Mathilde Santing, Maarten Koningsberger en Dolly Bellefleur treden op en Marc Beaugendre  vanIntrodans gaat een solo opvoeren uit Het Zwanenmeer van de Russische homoseksuele componist Tsjaikovski.  Organisaties als het Aidsfonds, AFEW, Amnesty International, Free Press Unlimited, het Nederlands Helsinki Commite en United agianst Racism staan zondag schouder aan schouder met ons. Homo/transfobie in Rusland staat niet op zichzelf: universele mensenrechten (het recht op organisatie, demonstratie, vrijheid van godsdienst, persvrijheid en de vrije meningsuiting) worden er in de volle breedte uitgehold.

Er is veel te winnen zondag. Dus kom naar het Museumplein tussen zes en acht uur om je te laten horen. En laten we daarna met zijn allen, met pruiken en regenboogvlaggen, posters en banieren naar het Russisch concert gaan. Om hen te laten weten dat we er zijn, dat we hen zien en dat we ze in de gaten houden. Dat we niet zullen rusten voordat er in Rusland weer oog is voor echte schoonheid en diversiteit.

[Bron/Illustratie: COC NL/Pride United]

Categorie:
Amsterdam, Discriminatie
Tags:
, ,