Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Vlammend protest bij het homomonument

5 February 2014 -

Vlammend protest tegen de regeringUPDATE:

Het COC heeft ons gegarandeerd dat minister Bussemaker vrijdag 7 februari NIET zal spreken bij het Homomonument én we krijgen de gelegenheid om op het podium daar lucht te geven aan onze boosheid jegens het kabinet en jegens de politieke partijen die hebben nagelaten het kabinet te corrigeren toen ze de kans hadden. Neem dus je fluit en je toeter mee voor het ‘politieke uitfluit-moment’ aan het eind van onze speech!

Daarmee vervalt de reden om een aparte demonstratie te houden.

We zijn om half zeven bij het Homomonument en hopen jullie daar te zien. De affiches op onze website www.rutteblijfthuis.nl zijn aangepast. Print ze uit, plak ze op en steek ze in de lucht!

Bekijk ook de Facebook pagina
————————————————————————————————————————–

 

Op vrijdag 7 februari om 18.00 uur vindt er een demonstratie plaats op de Dam met het motto ‘Rutte, blijf thuis!’ De initiatiefnemers verzetten zich tegen de delegatie die het Nederlandse kabinet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji stuurt. Na een korte bijeenkomst op de Dam begeven de demonstranten zich naar het Homomonument om zich, nádat minister Bussemaker heeft gesproken, aan te sluiten bij het Vlammend Protest dat het COC daar organiseert.

Hans Verhoeven, een van de initiatiefnemers: ‘Wij voelen ons net zo min vertegenwoordigd door Rutte als de Russische homo’s, lesbo’s en transgenders zich vertegenwoordigd voelen door Poetin. De LHBT-beweging heeft het kabinet opgeroepen om weg te blijven uit Sotsji, of op zijn minst een minder zware delegatie te sturen, maar die oproep is door het kabinet genegeerd.’Het COC verzet zich eveneens tegen de delegatie van het kabinet. Maar het COC heeft wel minister Bussemaker uitgenodigd voor zijn demonstratie en zij heeft die uitnodiging aangenomen. Eric Kollen: ‘Wij willen die teksten van Bussemaker niet meer horen, over al die gesprekken die zogenaamd worden gevoerd. Het is een schaamlap. Rutte heeft zelfs benadrukt dat hij zich alleen heeft verplicht tot een póging om een gesprek te voeren met een mensenrechtenorganisatie. Dus die poging kan zomaar mislukken. En bij Poetin heeft hij wel ‘een gesprek aangevraagd’, maar ‘Poetin heeft nog niet heeft gereageerd’. Nou, dan weet je het wel.’

De demonstranten verzamelen zich om 18:00 uur op de Dam en vertrekken na een korte manifestatie om half zeven naar het Homomonument om daar eensgezind met het COC te demonstreren tegen de anti-homowetgeving in Rusland. Gabriël Batenburg: ‘Wanneer minister Bussemaker is uitgesproken, pas dan willen wij samen met het COC stilstaan bij de mensonterende omstandigheden waarin homo’s, lesbo’s en transgenders in Rusland moeten leven. We zijn één met het COC in onze afkeuring van de anti-homowetgeving. Het verschil is, dat wij vinden dat Bussemaker medeverantwoordelijk is voor het uitblijven van een duidelijk protest van de Nederlandse regering en daarom willen we er niet bij zijn als zij spreekt.’

Categorie:
Amsterdam, Oproepen
Tags:
, , ,