Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Zuidoost zet seksuele diversiteit op de kaart

23 April 2013 -

Op 18 april jongstleden vond in cultureel centrum NoLimit de eerste ontmoetingsbijeenkomst plaats van de LHTB-gemeenschap Amsterdam Zuidoost. Het werd een bijzondere ontmoeting waar 40 personen aan deelnamen met een gezonde mix van vrouwen en mannen met diverse etnische achtergronden.

In de vorm van een fotospel maakten de bezoekers kennis met elkaar. Afgaand op de reactie van de bezoekers bleek dit een effectieve manier om mensen met elkaar in contactte brengen. In de pauze werd onder het genot van een hapje en een drankje gedanst en verder kennis met elkaar gemaakt. Na de pauze was er een optreden van cabaretier Collin Ebson. Op humoristische en originele wijze nam hij de bezoekers mee het verhaal van een jonge Antilliaanse man die op diverse manieren wordt geconfronteerd met seksuele diversiteit. Initiatiefnemer en gastheer John Brobbel sloot de avond officieel af waarna op informele manier verder  contacten werden gelegd.

Op de Facebook-pagina van COC Amsterdam kunt u een aantal foto’s van de bijeenkomst bekijken.

De bezoekers hebben via een formulier kunnen aangeven wat zij vonden van deze avond maar ook of zij actief willen meedenken met de kerngroep bij het organiseren van de volgende bijeenkomst. Alle reacties zijn positief.: menheeft deze bijeenkomst als zeer plezierig ervaren met een open en hartelijke sfeer. Deze positieve reacties van de bezoekers zijn van groot belang niet alleen om de volgende bijeenkomst veilig te stellen maar ook om het draagvlak voor deze bijeenkomst(en) zo breed mogelijk te waarborgen. De vervolgbijeenkomst zal door de input van de bezoekers een meer thematisch karakter krijgen maar de basis blijft: ontmoeting, dialoog, open en hartelijk onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

De kerngroep van het project “Roze Amsterdam Zuidoost” voelt zich gesterkt door de positieve reacties en de brede steun van de bezoekers om mee te denken bij de organisatie van de vervolgbijeenkomst. Namens de samenwerkende partners; COC Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, PinkStage, MultiPink, RIB, Cafe 100% Zuidoost, Roze 50+, de Zocieteit nodigt de kerngroep alle bewoners van Zuidoost maar in het bijzonder de LHTB-gemeenschap van Zuidoost uit voor de volgende bijeenkomst op donderdag 20 juni a.s. om 19.30 uur. Locatie, thema en aanvullende informatie wordt z.s.m. via diverse kanalen verspreidt.

Voor informatie kunt u via email contact opnemen met de kerngroep “Roze Amsterdam Zuidoost” via:projecten@cocamsterdam.nl of met John Brobbel via:john.brobbel@wxs.nl

Categorie:
Amsterdam, Borrels
Tags:
, , , ,