Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Gratis regenboogvlaggen voor bezoek Poetin

26 March 2013 -

PERSBERICHT COC AMSTERDAM

Massaal de regenboogvlag laten wapperen in Amsterdam tijdens het bezoek van de Russische president Poetin aan de stad op 8 april aanstaande. Met dat doel voor ogen stelt COC Amsterdam, de platform- en belangenorganisatie van de Amsterdamse lesbische, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT’ers), 100 regenboogvlaggen GRATIS beschikbaar.

“We richten deze oproep speciaal aan alle Amsterdamse burgers, bedrijven, maatschappelijke en culturele instellingen die diversiteit hoog in hun vaandel hebben staan”, licht COC Amsterdam voorzitter Jan van Asch toe.

Aanleiding voor deze oproep is de behandeling in juni 2013 van een wetsvoorstel in het Russische parlement (de Doema) waarmee ‘propaganda’ voor homoseksualiteit in het bijzijn van jongeren strafbaar wordt gesteld. “Deze zogenaamde ‘anti-homowet’ maakt werken aan LHBT-emancipatie zo goed als onmogelijk en is de nekslag voor elke LHBT’er zichtbaar zichzelf te kunnen zijn in Rusland’, aldus voorzitter Van Asch.

Het COC Amsterdam voelt zich gesteund in haar oproep door de gemeente Amsterdam die op 8 april de regenboogvlag zal hijsen op de Stopera. Ook café het Mandje op de Zeedijk en Gay message 4 Russia hebben regenboogactiviteiten gepland op en rond 8 april om een zichtbaar signaal af te geven aan de Russische president.

Maar betrokken Amsterdammers kunnen nog meer doen. Zo organiseert COC Nederland op maandagavond 8 april een demonstratie voor het scheepvaartmuseum waar Poetin op dat moment dineert. Van Asch: “We vragen iedereen die het niet eens is met de anti-homowet om daar te verzamelen vanaf 18:00 uur”. Het programma start om 19:00 uur. Kun je daar niet bij zijn? Teken dan in ieder geval de petitie op www.stopdeantihomowet.nl.

Van Asch: “De kans een wereldleider te laten zien dat hij een vergissing maakt komt niet vaak voor. Laten we die kans grijpen en laten zien hoe  belangrijk een zichtbaar tolerante samenleving voor alle Amsterdammers is.”

De 100 gratis regenboogvlaggen zijn vanaf dinsdag 2 april aanstaande af te halen bij boekhandel Vrolijk, Paleisstraat 135, Amsterdam.

Categorie:
Buitenland, Discriminatie, Homo-emancipatie
Tags:
, , , , , , , , , , , ,