Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Jan van Asch neemt afscheid als voorzitter van COC Amsterdam

29 July 2014 -

IMG_50327073286167Jan van Asch neemt afscheid van COC Amsterdam na een bestuursperiode van vier jaar waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. ‘Ik ben trots op al onze vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT) in Amsterdam’.

Ambitie
Van Asch werd na zijn secretaris- en penningmeesterschap door de leden tot voorzitter gekozen om verder vorm te geven aan de reorganisatie van COC Amsterdam. ‘Onder het motto ‘verbinden en versterken’ zijn wij als vrijwillig bestuur aan de slag gegaan om COC Amsterdam toekomst bestendig te maken als vrijwilligersorganisatie met een hoog ambitieniveau en vele nieuwe initiatieven’, aldus Van Asch. Bij COC Amsterdam zijn 120 vrijwilligers actief, van 55 voorlichters die het afgelopen jaar meer dan 550 voorlichtingslessen hebben gegeven in het Amsterdamse onderwijs, tot de stadsdeelcoordinatoren actief op wijkniveau in de stad.

Nieuwe initiatieven
In 2013 werd de ‘wijkenaanpak’ gelanceerd: vrijwillige stadsdeelcoordinatoren die op wijk en buurtniveau LHBT gerichte initiatieven ontplooien. Dit jaar werd de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam gelanceerd, het ‘AmsterdamPinkPanel’. Een onderzoekspanel met inmiddels een kleine 700 respondenten om de vereniging in staat te stellen zelf onderzoek te doen onder de (Amsterdamse) LHBT gemeenschap. Ook werd in het kader van de laatste gemeenteraadsverkiezingen een ‘Amsterdams Roze Stembusakkoord’ gesloten. Een akkoord met acht kernpunten die de komende vier jaar als basis dienen voor het LHBT beleid van de gemeente, COC Amsterdam is hiervan medeondertekenaar. ‘De driehoek stadsdeelcoordinatoren, onderzoekspanel en politiek vormen de perfecte combinatie om de LHBT belangen optimaal te behartigen in deze stad, aldus de scheidende voorzitter.

Uitdagingen
Er is nog genoeg om voor te vechten in de stad Amsterdam. Er liggen grote uitdagingen op het gebied van LHBT veiligheid, zorg voor kwetsbare groepen en de naderende gedecentraliseerde zorg. ‘Ik ben daarom ook erg blij dat de huidige vicevoorzitter Peter de Ruijter het stokje ad interim overneemt’, aldus Van Asch. ‘Zelf ga ik een nieuwe professionele uitdaging aan bij mijn werkgever, als vrijwilliger van het COC blijf ik actief voor het AmsterdamPinkPanel en de werkgroep Politiek’.

‘We zien een toename van het aantal vrijwilligers die zich actief en samen inzetten voor, en met, de Amsterdamse LHBT gemeenschap. Ik kijk ernaar uit deze nieuwe dynamiek met het bestuur, de vrijwilligers en leden van COC Amsterdam verder op te bouwen’, aldus Peter de Ruijter. ‘Onze collectieve en mijn persoonlijke dank gaan uit naar Jan van Asch. Dank!’

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam
Tags:
, , , , , , , , , ,