Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Bijeenkomst over veiligheid in West

18 November 2014 -

Veel homo-, bi- en transseksuelen voelen zich niet veilig; soms zelfs niet in hun eigen buurt, blijkt uit de cijfers van het Amsterdam Pinkpanel. Daarom organiseert COC Amsterdam op woensdagavond 3 december een bijeenkomst over het thema veiligheid voor bewoners uit Amsterdam West.

Veiligheid voor homo'sTijdens deze bijeenkomst staan we stil bij de soms schokkende cijfers van het Pinkpanel en de veiligheidsbeleving van bewoners in West. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke verhalen en bespreken we hoe hulpverlening om gaat met slachtoffers van discriminatie. We denken na over wat wij zelf aan onze eigen veiligheid kunnen bijdragen en hoe belangrijk het is om melding te doen van incidenten. Ook kijken we naar hoe we ons eigen netwerk kunnen versterken en ons veiligheidsgevoel kunnen verhogen. Daarvoor reikt het COC Amsterdam handvatten aan.

Te gast is onder andere Roze in Blauw, het landelijke ‘roze’ politienetwerk. Ook is er een veiligheidscoördinator van het COC Amsterdam.

Stadsdeelcoördinatoren
De stadsdeelcoördinatoren van het COC Amsterdam willen mensen die zich professioneel met het onderwerp veiligheid bezig houden in contact brengen met bewoners. Op 6 december was er  een eerdere succesvolle bijeenkomst voor bewoners van Nieuw-West.

Bijeenkomst
De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Café Kostverloren, Tweede Kostverlorenkade 70 in Amsterdam West. Iedereen is van harte welkom. We starten de bijeenkomst om 20:00 uur en het zal tot ongeveer 21:30 uur duren. Na afloop is er gelegenheid om tijdens een borrel na te praten met de aanwezigen.

Aanmelden kan via coordinatorwest@cocamsterdam.nl.
De borrel is op eigen kosten, pin-only.

 

 

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam, Discriminatie
Tags:
, , , , ,


  • Recent Posts