Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Boten Parade Gay Pride

2 August 2014 -
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 02/08/2014
14:00 - 18:00

Locatie
Amsterdam (Meerdere locaties)

Categorieën Geen Categorieën


Gay Pride 2014 Gay Pride Amsterdam, hij is er weer!! Natuurlijk weet iedereen dat Gay Pride tegenwoordig een evenementenweek is en er is te veel te doen om hier op te noemen. Je kunt alles vinden op amsterdamgaypride.nl/agenda.

Maar waar moet je beginnen? Op de zaterdagmiddag natuurlijk, als je er tenminste nog bij kunt, met die 300.000 vrienden van je. De bekende route over de Prinsengracht (voor de nieuweling: de buitenste van de drie ‘echter’ grachten). Begonnen wordt aan de westkant van Centraal Station, door de gracht en dan via de Amstel, de Magere Brug en de Stopera terug naar het IJ. Wees er op tijd bij want het is vol. Let ook op het laatste nieuws: vaak worden bijzondere deelnemers pas op het laatste moment bekendgemaakt. In ieder geval is burgemeester van der Laar en dit jaar weer bij. Start: 13.30u.

Op amsterdamgaypride.org/events vind je alle 280 (!) evenementen en je kunt handig selecteren op categorieën (ook op je smartphone uiteraard).

Wat valt er onder andere te beleven op de Gay Pride 2014:

 

Zaterdag 26 juli – 3 augustus: Rondleidingen Roze Rijksmuseum!

Rijksmuseum - COC AmsterdamDe Gay Pride is iets van deze tijd. Dat dit in vroeger eeuwen niet altijd zo was, zal niemand verrassen.

Deze rondleiding vertelt aan de hand van een aantal kunstwerken in het Rijks over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland: een wandeling van de 16de tot en met de 20ste eeuw, van Sodom en Gomorra tot de roze driehoek.

Mochten de rondleidingen voor aanstaande week zijn uitverkocht, er voor COC leden in het najaar een speciale COC Amsterdam Rondleiding willen organiseren. Meer informatie volgt.

 

ZConchita Wurst - Gay Pride 2014aterdag 2 augustus: Canal Pride, Funhouse en meer!

Natuurlijk de botentocht zelf, met als speciale gast Conchita Wurst, maar ook de streetparties en Can You Feel iT in Club Air, Bear Necessity in Odeon, F*ng Pop Queers in Paradiso en de grootste is waarschijnlijk Funhouse in drie hallen in de Westergasfabriek. Club Church heeft (Z)onderbroek en je kunt zelf wel raden wat daar de bedoeling is.

 

 

Gay Pride 2014 - RembrandtpleinZondag 3 augustus: Het grote afsluitingsfeest!

Het traditionele afsluitfeest is deze keer niet bij het stadhuis, maar op het Rembrandtplein, met een optreden van Conchita. Veel live artiesten, waaronder vaak grote namen. De muscle boys kunnen naar Paradiso voor Rapido en de stoute jongens gaan naar Nude Club Argos, FF Dirty Dicks, Twinks Night Club Church en Bear Necessity After.

Categorie:
Tags: