Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Roze week Alkmaar

28 May 2015 -
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 28/05/2015 - 31/05/2015
Hele dag

Locatie
Nelson Mandelapark

Categorieën Geen Categorieën


Van donderdag 28 mei tot en met zondag 31 mei vindt de Roze Week Alkmaar plaats. Dit jaar al weer voor de zesde keer. Dit jaar is het programma ingekort naar een lang weekend. De Roze Week is een begrip in en rond Alkmaar. De week staat bol van de roze activiteiten en zal op donderdagavond 28 mei spectaculair worden geopend in de binnenstad.

Het thema voor dit jaar is ‘Be Proud’. Hiermee laten we zien dat je trots kunt zijn op wie je bent. Kortom de Roze Week is er voor iedereen! We zijn trots om mede te delen dat we volgende jaar verder gaan onder de naam Alkmaar Pride.

De Roze Week is gevuld met een divers aanbod aan roze activiteiten. Naast feestelijkheden is er ruimte voor cultuur, creativiteit en discussie: Roze tafel gesprek met de lokale politiek en belangstellenden, een stadswandeling door de binnenstad, theaterworkshop, Roze Filmdagen in Filmhuis Alkmaar (met de film Pride)  en  verschillende feesten in 1811 Dance & Drinks en veel meer.

In aanloop op de Roze Week Alkmaar vindt er op vrijdag 22 mei een jongerenfeest en wijnproeverij plaats. Daarnaast zal bij de opening van de kaasmarkt op deze dag de kaasbel worden geluid door Dolly Bellefleur.

Veel winkels in De Oude Stad hebben op zaterdag 30 mei leuke acties met roze artikelen en zullen hun etalages feestelijk inrichten. Daarnaast worden alle winkeliers in Alkmaar uitgenodigd om deel te nemen aan de etalagewedstrijd.

De week wordt afgesloten met een grachtenparade op 30 mei waarbij een bonte stoet boten door de Alkmaarse grachten vaart. De dag van de grachtenparade wordt afgesloten met het feest ‘1811 Pride Party’ in 1811 Dance & Drinks. We sluiten de Roze Week af met een feest in Café het Hartje op het Waagplein.

Voor het actuele en complete programma van Roze Week Alkmaar 2015 verwijzen wij naar de website: www.rozeweekalkmaar.nl of www.alkmaarpride.nl

Categorie:
Tags: