Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'I Amsterdam\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Speciale rondleiding van fotografe Willeke Duijvekam tijdens Coming Out Day 2013

11 October 2013 -
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 11/10/2013
14:00 - 15:30

Locatie
De Nachtegaal

Categorieën


Vrijdag 11 oktober organiseert het COC de nationale Coming Out Day 2013, die dit jaar in het teken staat van ‘mannelijke’ vrouwen en ‘vrouwelijke’ mannen.

Het COC wil hiermee laten zien dat acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, of ze nu mannelijk, vrouwelijk of iets er tussenin zijn.

Speciaal voor deze Coming Out Dag zal documentair fotografe Willeke Duijvekam, in samenwerking met COC Amsterdam, in Melkweg Galerie een rondleiding geven over haar exposite ‘Mandy & Eva’. In deze expositie (die nog t/m zondag 13 oktober te zien is) brengt ze het dagelijks leven van twee genderdysfore tieners in beeld.

Mandy en Eva zijn meisjes, ook al zijn ze geboren als jongen. Zes jaar lang heeft Willeke Duijvekam hen gevolgd, gedurende hun hele puberteit. Leidraad was haar fascinatie voor de ongrijpbare breuk tussen lichaam en geest en haar groeiende bewondering voor de moed van deze tieners om zich te onttrekken aan wat de samenleving van ze verwacht. Twee meisjes, twee verhalen, met misschien wel meer verschillen dan overeenkomsten.

Door beide meisjes zo lang te volgen, reikt de blik van Duijvekam ver voorbij het oppervlak. De fotoreeks laat zien hoe de transformatie tot zelfverzekerde jonge vrouwen voor Mandy en Eva vooral een innerlijk proces is. Ingetogen foto’s tonen hoe zij opgaan in hun dagelijkse bezigheden of in hun eigen gedachten. De worsteling om ook van buiten de meisjes te worden die zij van binnen al waren, uit zich in de details. Zoals de kartonnen doos waarin Eva haar barbiepoppen bewaarde toen nog niemand wist dat ze een meisje was.

Willeke Duijvekam
De aandacht van documentair fotografe Willeke Duijvekam (1968) gaat uit naar mensen van wie het leven een significant andere wending heeft genomen dan voor de meeste anderen. Haar projecten zijn vaak langlopend, waardoor er een binding ontstaat tussen de fotograaf en haar onderwerp. ‘Mandy en Eva’ is haar eerste solotentoonstelling.

Met enkele foto’s uit deze reeks won Duijvekam in 2009 een World Press Photo Award in de categorie Portraits stories. Eerder won ze meerdere PANL Awards, The Photo Academy Award en werd ze genomineerd voor de Portretprijs van de Zilveren Camera. Haar werk is o.a. gepubliceerd in Vrij Nederland, de Volkskrant, het Parool, NRC Weekblad, GUP, Pf, Credits, ELLE, Marie Claire, LINDA, en verschillende internationale bladen.

www.willekeduijvekam.nl

RONDLEIDING ‘MANDY EN EVA’ DOOR WILLEKE DUIJVEKAM

Vrijdag 11 oktober, 14.00 – 15.30 uur, Melkweg Galerie

(Marnixstraat 409, ingang via Melkweg Café)

aanmelden: uiterlijk donderdag 10 oktober via info@cocamsterdam.nl. vol = vol!

De expositie is nog te zien t/m zondag 13 oktober, wo t/m zo, 12.00 t/m 21.00 uur

Categorie:
Amsterdam, Cultuur
Tags:


  • Recent Posts