Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Roze films kijken tijdens Roze Zaterdag Utrecht

2 June 2013 -

Tijdens landelijke Roze Zaterdag (RZ2013) op 29 juni a.s. in Utrecht is er een uitgebreid filmprogramma. Zo wordt in filmtheater ’t Hoogt de aftrap gegeven voor het Gay and Lesbian Summer Festival met de film “Out in the Dark” van Micheal Mayer. De film gaat over Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah, en de Israëlische advocaat Roy. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Terwijl zijn relatie met Roy zich ontwikkelt, wordt Nimr geconfronteerd met de harde realiteit van een Palestijnse maatschappij en een familie die zijn seksualiteit niet accepteert. Maar ook Israël vormt een bedreiging: daar wordt hij vervolgd voor zijn afkomst. Nimrs leven neemt een dramatische wending wanneer een bevriende, naar Tel Aviv gevluchte homo door de geheime politie wordt ontdekt en teruggebracht naar Ramallah.

Het volledige filmprogramma (locaties, tijden en prijzen) tijdens RZ2013 in ’t Hoogt en Mariaplaats is terug te vinden op de website www.rz2013.nl. De organisatie hoopt de komende periode nog meer films te kunnen toevoegen aan de programmering.

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht In het jaar van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht komt op 29 juni ook de RozeZaterdagnaar de stad Utrecht, een van de grootste landelijke roze evenementen van Nederland. Voor meer informatie en alle andere programmaonderdelen kun je kijken op www.rz2013.nl. De Roze Zaterdag in Utrecht wordt georganiseerd door Stichting RZ2013 en is geïnitieerd door Stichting PANN en gemeente Utrecht.

roze-zaterdag-utrecht

 

Categorie:
Festivals, Utrecht
Tags:
, ,


  • Recent Posts