Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Nieuw: direct na hiv-diagnose behandelen

1 August 2013 -

HVNVrijwel iedereen van de ruim duizend mensen die jaarlijks in Nederland te horen krijgen dat ze hiv hebben, kan het best meteen met de hiv-behandeling beginnen. In het verleden was men hier veel terughoudender in. Zo snel mogelijk starten met het gebruik van hiv-medicijnen is goed voor de eigen gezondheid en daarnaast wordt steeds duidelijker dat het gebruik van hiv-remmers de kans om het virus over te dragen tot bijna nul reduceert. Dat is de nieuwe voorlichting van Hiv Vereniging Nederland in de nieuwe versie van de gids Positief leven.

Directeur Hiv Vereniging Nederland Pieter Brokx: “In Nederland leven zo’n twintigduizend mensen met hiv. Jaarlijks krijgen ruim duizend mensen de diagnose ‘hiv-positief’. Voor hen is het heel belangrijk om meteen goede voorlichting te krijgen. Vandaar dat de Hiv Vereniging de ‘hiv-voor-beginners-gids’ Positief leven uitbrengt, ook als pdf via hivnet.org. De gids bevat basisinformatie in begrijpelijke taal over alles wat er op je af komt als je net hebt gehoord dat je hiv hebt. Positief leven bevat interviews en quotes van twaalf uiteenlopende mensen met hiv. Op het moment dat mensen de diagnose te horen krijgen, moeten ze bijvoorbeeld de keuze maken met wie ze dat delen en met wie niet. Als je het eenmaal hebt verteld, kun je dat niet meer terugdraaien. In Positief leven staan alle mogelijke argumenten om het te vertellen én de argumenten om het voor je te houden, duidelijk op een rijtje.”

Pieter Brokx: “Positief leven is geen medische spoedcursus hiv, maar na het lezen ben je wel goed op de hoogte van de grote lijnen. Dan weet je bijvoorbeeld dat de hele hiv-behandeling nu doorgaans bestaat uit één keer per dag één tot drie pillen innemen en dat veel mensen geen of amper last hebben van bijwerkingen.”

Mensen met hiv kunnen Positief leven gratis krijgen in het ziekenhuis waar zij behandeld worden voor hiv of bestellen bij het Servicepunt van Hiv Vereniging: 020 689 25 77. De brochure is ook als pdf te downloaden via de website van HVN: bit.ly/positiefleven

Categorie:
HIV
Tags: