Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Lancering campagne ‘I can be myself @work 2013’

21 March 2013 -

Vandaag is in het Hotel Pulitzer Amsterdam de campagne ‘I can be myself @work 2013’ gestart, een initiatief van Workplace Pride Foundation. Met het openen van een fotowedstrijd op een speciale Facebook-pagina gaat Workplace Pride acht maanden lang aandacht vragen voor het recht van werknemers om zichzelf te kunnen zijn op hun werkplek.

De campagnestart vindt vandaag plaats op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Van alle discriminatieklachten bij de Commissie Gelijke Behandeling, heeft meer dan de helft te maken met arbeid, onder meer bij sollicitaties, promoties, ontslag, salarisvaststelling en tijdens het werk zelf.

Onderzoek:
15 tot 20 % van lesbische en homomedewerkers heeft incidenteel of stelselmatig te maken met negatief gedrag dat met hun identiteit te maken heeft. Van geroddel en seksuele intimidatie tot sociale uitsluiting en zelfs fysiek geweld. Van de transseksuele medewerkers zegt 45 % niet te zijn aangenomen of ontslagen vanwege een transitie naar het andere geslacht. Onderzoek laat zien dat de bejegening van homo’s in veel bedrijven niet of nauwelijks onderwerp van gesprek is. De campagne ‘I can be myself @work’ maakt deze onderwerpen bespreekbaar.

I can be myself@work
De campagne ‘I can be myself @work 2013’ start met de lancering van de Facebook-pagina www.facebook.com/icanbemyselfatwork. Verder kan iedereen deelnemen aan een wedstrijd om een foto in te sturen waarop te zien is dat hij of zij zichzelf op het werk kan zijn. Andere campagneonderdelen zijn:

-­‐ lancering van de Straight Ally Programma (juni 29, Roze Zaterdag) dat in Amerika succesvol wordt ingezet in het bedrijfsleven. Idee hiervan is dat rolmodellen in het bedrijf collega’s helpen om zichzelf te kunnen zijn.
-­‐ deelname aan Gay Pride Amsterdam (3 augustus), zowel offshore (Workplace Pride-boot) als onshore in het Pulitzer hotel met een programma voor leidinggevenden van deelnemende bedrijven en organisaties.
-­‐ de campagne wordt afgesloten met een foto-expositie en de presentatie van een campagnefilm in oktober en november.

Organisaties die deelnemen aan de campagne zijn: Gemeente Den Haag, UWV, IBM, Cisco, Veiligheid en Justitie, PWC, Shell en Unilever. Getty Images verzorgt prachtige foto’s voor de campagne en het lancering evenement woord gesponsord door Hotel Pulitzer Amsterdam.

Categorie:
Discriminatie, Homo-emancipatie
Tags:


  • Recent Posts