Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Een kijkje bij Jong&Out

28 October 2019 -

Het is de eerste zondag van de maand, tijd om weer eens langs te gaan bij de meeting van Jong&Out. Het regende al de hele dag, maar binnen zaten we lekker droog met genoeg snoep, snacks en (warme) drankjes voor iedereen. Elke maand is er een thema, vandaag stond in het teken van genderidentiteit. Zoals gebruikelijk deden we eerst met zijn allen een voorstelrondje, niet alleen omdat er nieuwe bezoekers en begeleiders bij waren, maar ook omdat J&O een plek is waar je veilig kunt te experimenteren met aanspreekvorm en/of je naam.

Daarna verruilden we de voorzaal voor het theater waar we keken naar de korte documentaire Als niets is wat het was, een intiem en meeslepend videoportret over Anne Chris, een transjongen die op het punt staat om in transitie te gaan. Terug in de voorzaal hebben we vanzelfsprekend nog even nagepraat met elkaar.

Daarna liet gastspreker en voormalig Jong&Out-bezoeker Jimmi zelf een stukje van zijn eigen transitie zien als tiener. Hij begon met een filmpje van zijn coming-out bij zijn vrienden en vertelde toen hij hoe hij veel online gezocht heeft naar informatie. Uiteindelijk kwam hij bij de jongerengroep van transvisie uit. Zij organiseren groepen en kampen waar je andere transjongeren kan leren kennen en vragen kan stellen over je transitie. Na het verhaal van Jimmi kon iedereen hem vragen stellen.

De rest van de middag kon je zelf invullen. Jimmi had persoonlijke spullen mee, zoals zijn oude tekeningen en gedichten die hij schreef op school, die je gerust mocht pakken en bekijken.

Er was make-up aanwezig waamee je jezelf of een ander kon opmaken en een wit doek waarop je de alles mocht opschrijven dat je deed denken aan ‘gender’ Dit alles kon je vastleggen met een met een polaroidcamera. De hele middag was een safe space waarin je je ervaringen kon delen met andere jongeren en begeleiders.

Wil je ook een keer langskomen? Zet het dan alvast in je agenda: elke eerste zondag van de maand van 13.00u tot 17.00u zijn we te vinden in het DOC! Dit is aan de Stadhouderskade 89 in Amsterdam en iedereen tot en met 18 jaar is van harte welkom. Daarnaast is Jong&Out ook actief in andere steden!

Categorie:
Jongeren
Tags:
, , , , , , , , , , , ,