Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Nederland teleurgesteld in Eurlings

14 January 2014 -

Homo-vlag14 januari 2014 – COC Nederland is teleurgesteld in de opstelling van het Nederlandse IOC-lid Camiel Eurlings in de aanloop naar de Winterspelen in Sotsji. Eurlings had gisteren in Papendal een overleg met het COC en Amnesty International.

Het COC heeft maandenlang aangedrongen op het overleg met Eurlings en dat is door bemiddeling van NOC*NSF uiteindelijk vandaag in Papendal tot stand gekomen.

COC-voorzitter Tanja Ineke vindt dat Eurlings vrijwel niets heeft toegezegd om de situatie van LHBT’s tijdens de Winterspelen aan de kaak te stellen.

“Eurlings gaat bij het Internationaal Olympisch Comité niet pleiten voor een duidelijke uitspraak over het feit dat de Russische anti-homowet in strijd is met het Olympisch Handvest, waarin het anti-discriminatiebeginsel staat. Eurlings wil niet binnen het IOC bepleiten dat er duidelijkheid komt over wat die anti-wet precies betekent voor sporters en supporters. Eurlings gaat zich er ook niet voor inzetten om er voor te zorgen dat het protestterrein dichterbij Sotsji komt dan de 14 kilometer afstand waarop dat nu door Poetin is geplaatst.”

Het enige waar Eurlings het met het COC over eens was, is dat er vraagtekens te plaatsen zijn bij  de bepaling dat teksten op borden in de stadions enkel toegestaan zijn als ze in het Russisch zijn en als ze officieel door de Russische autoriteiten goedgekeurd zijn . Eurlings noemt dat ‘vreemd’, maar heeft niet toegezegd die regels ter discussie te stellen binnen het IOC.

Camiel Eurlings liet in het tv-programma EenVandaag vooraf aan het overleg weten, dat het ‘er niet zozeer om gaat wat ik als persoontje ervan vindt’. “Het gaat erom hoe wij binnen het Olympisch Handvest zo’n evenement als de Winterspelen een maximale oase van vrijheid laten zijn waarmee wij de Russen kunnen gaan besmetten.”

[Bron: COC NL, ANP, EenVandaag]

Categorie:
Politiek
Tags:
, , , , ,