Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Tentoonstelling: Transgender beeldvorming

16 April 2013 -

Hoe komt de beeldvorming rond transgenders tot stand? Is er meer dan Kelly uit Big Brother of Chaz Bono, de zoon (eerst dochter) van zangeres Cher?  Een tentoonstelling hierover wordt aanstaande vrijdag 19 april om 17.30 geopend, op het IHLIA-plein in de Openbare Bibliotheek, vlak bij Centraal Station.
De tentoonstelling bestaat uit kunstvoorwerpen, video-installaties, sociale media-campagnes, debatten met kunstenaars en workshops.

Het taalgebruik van de aankondiging is bloemrijk: “Deze expositie is een mogelijkheid voor bezoekers van het festival en van IHLIA en een breder publiek om kennis te nemen van en verbanden te leggen met de politiek van keuzes die rond het genereren van beelden door en over transgenders speelt.”
“Door middel van de interactie met kunstenaars en verhalen die zich in de media afspelen wordt het publiek zich bewust van de politiek rondom de (re)presentatie van transgenders, de onrechtvaardigheid die hier een rol kan spelen, de doelen die door transgender-emancipatie nagestreeft worden en de keuzes van transgenderkunstenaars hieromtrent.”

De expositie is rondom drie thema’s gerangschikt: Ondergesneeuwde Verhalen, Surplus Creativiteit, Vinden en Documenteren.
Het thema Ondergesneeuwde Verhalen bestaat uit verhalen van minderheden, bureaucratische absurditeiten die ontstaan bij het hebben van een meerduidige identiteit.
Surplus Creativiteit gaat over de onderdelen die overblijven, buiten het bereik en zichtbaarheid van het publiek na het maken van een film of videowerk: storyboards, props, stills etc. Hier nodigen we filmmakers van het festival uit om deze voorwerpen met het publiek te delen, om zowel inzicht te geven in hoe de films tot stand kwamen en welke keuzes daarbij van belang zijn.
Veel kunst van transgenderkunstenaars draait om Vinden en Documenteren van beelden rondom transgenderisme. Echter, in het werk van Manual Ricardo Garcia komen we op de prachtige portretten uit van transmannen die hij gedurende een twee jaar durende wereldreis opzocht en tegenkwam.

 

Datum        : 19 april – 21 juli
In              : Openbare Bibliotheek, oostelijk van Centraal Station, IHLIA plein, 6e etage
Opening     : vrijdag 19 april, 17.30 uur
Klik           :  hier

Categorie:
Tansgender, Utrecht
Tags:
, , , ,